Institutioneel Vastgoedfonds

ProfielTransparantie in beleidManagementorganisatie

Altera Vastgoed N.V. is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds voor institutionele beleggers en biedt toegang tot portefeuilles in de sectoren Woningen, Winkels en Bedrijfsruimten. Vanaf de start in januari 2000, met een vermogen van € 750 miljoen en vier aandeelhouders, is het fonds gegroeid naar ruim € 1,8 miljard (ultimo 2016) assets under management, met 33 aandeelhouders (pensioenfondsen, verzekeraars en professionele beleggers).
Lees meer

Sectorportefeuilles

WoningenWinkelsBedrijfsruimtenAlgemeen

Altera Vastgoed is een zogenaamd core fonds, er is gekozen voor een zo laag mogelijk risicoprofiel. Dit wordt onder meer bereikt door de selectie van vastgoed te baseren op expliciete portefeuillestructuren in geselecteerde vastgoedmarkten, door geen gebruik te maken van externe financiering (leverage) en door projectontwikkelingsrisico’s uit te sluiten.
Lees meer

meer nieuws

Ter Info december 2017

In deze nieuwsbrief van Altera: > het lagere risico van convenience winkelcentra > kansrijke sectoren in de bedrijfsruimtemarkt > nieuwbouwproject Groene Kaap op Katendrecht
Lees verder

Altera Vastgoed koopt in 2017 voor € 250 míljoen aan woningen

Altera Vastgoed heeft met de nieuwe aankopen van € 250 miljoen haar positie in de G4 en de Randstad verder uitgebouwd. Hiermee is het beheerd vermogen van Altera toegenomen naar ruim € 2 miljard inclusief de pijplijn.
Lees verder

Xenos en Shoeby naar Het Rond in Houten

Altera heeft Xenos gecontracteerd voor een winkelruimte van ruim 500m² voor het overdekte gedeelte van Het Rond in Houten en zal begin maart haar winkel openen. Rond die tijd zal ook Shoeby haar deuren openen in het passagegebied.
Lees verder

Altera Vastgoed kiest voor FundStar analyse software

Om nog meer inzicht in de financiële performance te krijgen werkt Altera Vastgoed samen met FundStar. De software van FundStar is een waardevolle aanvulling op het bestaande ICT landschap omdat de analyse specifiek is ontwikkeld met het strategische fondsniveau als startpunt.
Lees verder